Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Google Ads (SEA)

[TOOL] Google Shopping feed generator

Door:

Tim Rooza

21 november 2018

Google Shopping maakt in veel gevallen een integraal onderdeel uit van de Google strategie van webshops (zie ook Google Ads strategie voor webshops). Menig e-commerce platform is zich daarvan bewust en biedt hiervoor mooie datafeeds. Maar wat als een e-commerce platform dit niet ondersteund? Dan kan je vanaf nu zélf eenvoudig de feed genereren (awesome!).

Custom made tools voor Google Ads

Deze Google Shoppingfeed Generator is onze nieuwste aanwinst. Inmiddels beschikken we over een heel arsenaal van tools die het leven van een online marketeer makkelijker maakt. Van e-mailcrawlers, volledig geautomatiseerde Google Ads analyses, hulpmiddelen voor het maken van prognoses van campagnes en tot het genereren van de price extentions.

Het is belangrijk om te weten dat deze tools door ons zijn gemaakt voor use-cases die wij regelmatig zijn tegen gekomen. Dit wil niet zeggen dat deze tool ook voor jou specifieke probleem de oplossing is.

Google shopping feed generator

Deze shopping-feed generator maakt de XML-code die je vervolgens kan uploaden in het Google Merchant Center. Vervolgens kan je de producten met Google Shopping campagnes gaan promoten.

Deze generator is met name geschikt voor webshops met weinig productcategorieën. Wij gebruiken hem veel voor zogenaamde “one-product webshops” die slechts enkele producten verkopen. Vaak in een custom-made platform zonder standaard ondersteuning voor Google Shopping.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig. Op basis van de CSS selectors die je ingeeft – crawlt de tool de webshop en zet de data in het benodigde XML-format. Hiermee wordt leesbaar voor het Merchant center.

Heb je moeite met het vinden van de juiste CSS selectors? Check dan dit hulpmiddeltje voor in je Chrome browser.

Allright, Bring it on!

OPEN DE SHOPPING FEED GENERATORshoppingfeed_generator

 

Google Ads audit

Gratis analyse van jouw Google Ads

Met maatwerk software en slimme koppeling met Google analyseren we de campagnes geautomatiseerd op kwaliteit en signaleren we Quick wins. Vul je e-mailadres in: je ontvangt dan direct een e-mail vanwaaruit je analyse gestart kan worden. Binnen 5 minuten ontvang je een waardevolle rapportage.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Google Ads uitbesteden?

Laat een efficiënte en effectieve Google Ads campagne maken door een bureau met zó veel SEA-ervaring dat Google Ads voor hen als natuurlijke habitat aanvoelt.

Meer informatie over google ads uitbesteden.

  1. Google Ads gecertificeerd
  2. Google Ads voor webshops
  3. Google Ads voor B2B & leadgeneratie
  4. Google Shopping (i.c.m. met CSS)
  5. Ook voor Google Ad Grants (non-profit)

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met google ads (sea) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%