Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Google Ads (SEA)

Adwords onderhoud, waarom is dat nodig?

Door:

Tim Rooza

02 mei 2018

Eens in de zoveel tijd komt deze vraag voorbij. Het is van belang om je Adwords account voldoende TLC te geven om blijvend goede resultaten te kunnen boeken. Maar waarom eigenlijk?

De markt is in beweging

Als ondernemer bevind je jezelf in een markt die constant in beweging is. Je bent veel bezig met het verbeteren van je aanbod, je propositie en je website (en als je dat niet bent, dan zijn je concurrenten dat waarschijnlijk wel…).

Omdat je Google advertenties samen met die van de concurrentie in een veilingsysteem meedraaien is het belangrijk alert te zijn en zo tijdig in te kunnen spelen op veranderingen in het speelveld.

Google Adwords is in beweging

Binnen Adwords worden er op zeer regelmatige basis extra functionaliteiten toegevoegd. Het op de juiste manier toepassen van deze functionaliteiten kan zorgen voor een nóg beter gestroomlijnde campagne. Dit betekent in de praktijk een kostenbesparing of meer resultaat tegen gelijkblijvende kosten ??

Om dit te illustreren, in de afgelopen maanden zijn de volgende grote uitbreidingen op het Adwords systeem toegepast:

Adwords onderhoud werkzaamheden

Bij het onderhouden van een Adwords account komen, los van het toepassen van de nieuwe functionaliteiten, verschillende onderdelen aan bod. Hier een korte samenvatting van de meest voorkomende:

Zoekwoorden uitbreiden

Het is onwaarschijnlijk dat elk winstgevend zoekwoord in het account is opgenomen. Zeker als er binnen het account gebruik wordt gemaakt van Single Keyword Ad Groups is het belangrijk deze zeer regelmatig uit te breiden en te verbeteren.

Biedingen optimaliseren

Verbeteren van de kwaliteitsscores en biedingen (CPC’s) per zoekwoord op basis van prestaties.

Negatieve zoekwoorden toevoegen

Het vinden van, en uitsluiten van, irrelevante zoektermen. Dit voorkomt waste van je advertentiebudget en zorgt ervoor dat er meer budget toegewezen kan worden aan winstgevende zoektermen.

Advertentieteksten optimalisatie

Het verbeteren van tekstadvertenties (zie ook: het verbeteren van tekst advertenties: is het je tijd waard?). Verbeter de CTR (doorklikratio’s) en conversieratio’s door betere advertentieteksten en ad-extentions.

Relevant: Laat eens een gratis een analyse maken van je huidige Adwords account

Heb je behoefte aan een concreet stappenplan waarin de werkzaamheden uitgebreider aan bod komen? Lees dan eens Adwords optimaliseren in 6 stappen.

Ondanks dat Google Adwords langzaamaan steeds meer gebruik kan maken van marketing automation  bestaat er vooralsnog geen goede “set it & forget it” strategie. De realiteit is: Hoe goed je account ook presteert: het kan altijd beter. Meer weten? Neem gerust contact op!

Google Ads audit

Gratis analyse van jouw Google Ads

Met maatwerk software en slimme koppeling met Google analyseren we de campagnes geautomatiseerd op kwaliteit en signaleren we Quick wins. Vul je e-mailadres in: je ontvangt dan direct een e-mail vanwaaruit je analyse gestart kan worden. Binnen 5 minuten ontvang je een waardevolle rapportage.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Google Ads uitbesteden?

Laat een efficiënte en effectieve Google Ads campagne maken door een bureau met zó veel SEA-ervaring dat Google Ads voor hen als natuurlijke habitat aanvoelt.

Meer informatie over google ads uitbesteden.

  1. Google Ads gecertificeerd
  2. Google Ads voor webshops
  3. Google Ads voor B2B & leadgeneratie
  4. Google Shopping (i.c.m. met CSS)
  5. Ook voor Google Ad Grants (non-profit)

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met google ads (sea) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%