Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Google Ads (SEA)

Adwords Ads herschrijven; is het je tijd waard?

Door:

Tim Rooza

18 januari 2017

Door alle complexe en soms moeilijke taken die bij het optimaliseren van flinke Adwords campagnes komen kijken, is het gemakkelijk om de optimalisatie van de advertentieteksten te ‘vergeten’. Terwijl dit een MEGA EFFECT kan hebben op je campagneresultaten.

Je kan uren bezig zijn met het finetunen- van je doelgroep, refinen van je keyword-lijsten en het bid-management; maar als je advertentieteksten de zorgvuldig gekozen doelgroep niet- of om de verkeerde reden- motiveert om te klikken – Dan zullen de campagneresultaten teleur blijven stellen.

De advertentieteksten verbeteren zal een direct positief effect hebben op je doorklikratio’s (CTR), conversie ratio en de kosten per conversie.

Expanded text ads - Google Adwords

De tips die Google zelf geeft

Google geeft zelf 5 pijlers aan waar goede tekstadvertenties aan dienen te voldoen:

  1. Benadruk wat u uniek maakt
  2. Vermeld prijzen, promoties en exclusieve aanbiedingen
  3. Bied potentiële klanten de mogelijkheid om actie te ondernemen
  4. Voeg ten minste één van uw zoekwoorden toe
  5. Stem uw advertentie af op uw bestemmingspagina

Nu die open deuren ingetrapt zijn, hier wat tips die wat meer de diepte in gaan. Deze zijn gebaseerd op een onderzoek over de prestaties van meer dan 1.2 miljoen expanded text ads.

3 Pro tips – Succesvolle expanded text ads

1 – Vermijd Dynamic Keyword Insertion

Het invoegen van Dynamic Keywords ( “{KeyWord: Je keyword hier}” ) is een veelgebruikte truc om het zoekwoord terug te laten komen in de advertentietekst. Uit onderzoek blijkt echter dat deze “luie”-manier van het opstellen van advertenties minder goede resultaten geeft dan de advertenties die volledig door een mens opgesteld zijn.

2 – Je headline hoeft niet per-se veel karakters te bevatten (maar de description liever wel)

Ook advertenties met een korte headline presteren goed. Gebruik wel zoveel als mogelijk karakters bij de descriptions. Hiervan is wel bewezen dat dit zorgt voor een betere doorklikratio

3 – Laat de woorden in je Path terugkomen in de description

Dit heeft een positief effect. Het altijd gebruiken van beide paden is overigens niet nodig. Studie wijst uit dat het gebruik van 1 pad net zo effectief is. De woorden uit de Paths terug laten komen in de Headline heeft geen extra positief effect.

Google Ads audit

Gratis analyse van jouw Google Ads

Met maatwerk software en slimme koppeling met Google analyseren we de campagnes geautomatiseerd op kwaliteit en signaleren we Quick wins. Vul je e-mailadres in: je ontvangt dan direct een e-mail vanwaaruit je analyse gestart kan worden. Binnen 5 minuten ontvang je een waardevolle rapportage.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Google Ads uitbesteden?

Laat een efficiënte en effectieve Google Ads campagne maken door een bureau met zó veel SEA-ervaring dat Google Ads voor hen als natuurlijke habitat aanvoelt.

Meer informatie over google ads uitbesteden.

  1. Google Ads gecertificeerd
  2. Google Ads voor webshops
  3. Google Ads voor B2B & leadgeneratie
  4. Google Shopping (i.c.m. met CSS)
  5. Ook voor Google Ad Grants (non-profit)

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met google ads (sea) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%