Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Zoekmachine optimalisatie (SEO).

SEO uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Goede online vindbaarheid zorgt voor een continue stroom van relevante bezoekers naar jouw website. Dit bereik je door je website te optimaliseren voor zoekmachines (Search Engine Optimization, afgekort tot SEO). Wij zijn dé SEO-specialist van Arnhem en vertellen je er graag meer over.

Lees ook: SEO voor dummies

In de begindagen van SEO kon je trucjes toepassen door je pagina vol te zetten met de juiste zoektermen. Maar Google wordt steeds slimmer en kritischer en kijkt ook onder de motorkap van je website. Is de code helder? Is de website snel genoeg? En is de interne linkstructuur op orde?

3 pijlers van SEO

Niet alleen wordt Google slimmer, ook de concurrentie wordt ieder jaar zwaarder. Voor een succesvolle SEO-uitvoering moet je website op de volgende 3 punten uitstekend presteren:

  1. Techniek
  2. Content
  3. Autoriteit

Dit vraagt om specialistische kennis en ervaring. Het is daarom verstandig om een SEO-partner te kiezen om het SEO-traject samen in te gaan. Zo haal je het maximale uit je marketingbudget.

Rooza als SEO-partner

Als je het goed aanpakt, gaat zoekmachine optimalisatie op lange termijn veel opleveren. Kies je voor ons? Dan ben je verzekerd van een team dat er echt bovenop zit en dat de ontwikkelingen goed in de gaten houdt. 

Waar veel SEO-partners vooral bedreven zijn in content en autoriteit, blinken wij ook uit in de techniek. En dat is ontzettend belangrijk: de techniek is echt het fundament van je SEO-strategie. Wanneer dat niet op orde is, begin je met een 3-0 achterstand. 

Lees ook: Hoger in Google met deze 3 SEO tactieken 

Zoekmachine optimalisatie Arnhem

Wij zijn een online marketing bureau in Arnhem en wij werken voor klanten door heel Nederland. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Je bent welkom voor een kop koffie of een video call. Neem contact op voor meer informatie.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Wij bespreken in 5 stappen wat wij verstaan onder goede SEO en hoe we dit uitvoeren.

Lees ook: Je website staat niet hoog genoeg in Google en dit is waarom

1. Techniek

We beginnen met een technisch fundament. Zoekmachines zoals Google crawlen jouw website om de content te indexeren. Google leest de website alleen op een andere manier dan een bezoeker. Wij optimaliseren de leesbaarheid voor de bezoeker en voor de zoekmachine. Hierbij kun je denken aan het gebruik van onder andere interne linkbuilding en meta tags. 

Google hecht ook veel waarde aan de ervaring van de bezoeker. Zo moet de website snel laden, waarvoor Google kijkt naar de volgende core web vitals

  • Largest Contentful Paint (LCP)
  • First Input Delay (FIP)
  • Cumulative Layout Shift (CLS)

Het is belangrijk dat de website responsief is (zowel op een computer als op een smartphone volledig functioneel). Ook is de veiligheid van de website belangrijk: https is de standaard geworden. 

Wij beginnen met een uitgebreide technische analyse. Het wisselt per website wat hier uitkomt. Dit kan variëren van het doorvoeren van enkele quick wins tot een advies voor meer omvangrijke wijzigingen. De wijzigingen kun je laten doorvoeren door je webbouwer, maar wij kunnen dit ook voor je doen.

2. Content

Goede content speelt een belangrijke rol in de zoekmachine optimalisatie. Wanneer er drie websites content schrijven over hetzelfde onderwerp, zal Google de voorkeur geven aan de website die de meest rijke content aanlevert. 

Lees ook: 4 hacks om je dwell time te verbeteren

Wij helpen met het maken van een concurrentieanalyse en spotten kansen voor jou. Op basis daarvan zetten we een strategie op. Je kunt vervolgens zelf de content creëeren, of ons dit laten doen. Wij werken samen met professionele tekstschrijvers.

Lees ook: 8 stappen om de perfecte SEO content te schrijven
Lees ook: SEO op een hoger niveau met position zero

3. Autoriteit

De eerste twee punten, techniek en content, vinden puur plaats op jouw eigen website en achter de schermen. Maar Google kijkt ook naar wat anderen van jouw website vinden. Zo wordt een inschatting van jouw autoriteit gemaakt. Deze is onder meer afhankelijk van externe links. 

Wanneer websites linken naar jouw website, heeft dit een effect op jouw website autoriteit. Hoe hoger de autoriteit van de linkende website, hoe groter dit effect is. Het proces van het verzamelen van links noemen we linkbuilding. 

Voor linkbuilding is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Wanneer er namelijk vanaf websites met een zeer lage kwaliteit (spam-achtige sites) gelinkt wordt naar jouw site, kan dit zelfs negatief werken. Wij zetten samen een linkbuilding strategie op om de autoriteit van jouw website te optimaliseren. We kunnen hierin adviseren, maar we kunnen je ook volledig ontzorgen. 

4. Continuïteit

SEO is een proces van de lange adem. Allereerst duurt het meerdere maanden voor je de eerste resultaten kunt verwachten.

En wanneer je uiteindelijk een hoge positie in Google verworven hebt, is er geen enkele garantie dat je deze positie behoudt. Het algoritme van Google verandert continu en ook je concurrenten zitten niet stil. De kans is groot dat er een reactie komt wanneer jouw website een ander van de troon stoot.
Lees ook: Wat spookt de concurrentie eigenlijk uit?

Daarmee is zoekmachine optimalisatie vergelijkbaar met watertrappelen: je moet in beweging blijven om niet te zinken. 

5. Monitoren

Om continuïteit te waarborgen, houden wij altijd een vinger aan de pols. Wanneer wij beginnen met het optimaliseren van jouw website, zetten we een op maat gemaakt dashboard op. Hierin houden we bij hoe goed jouw website vindbaar is op relevante zoekwoorden, hoeveel bezoekers dit jou oplevert en tot hoeveel conversies dit leidt. 

Als opdrachtgever heb jij 24/7 zicht op het dashboard. Zo heb je continu zicht op onze werkzaamheden en de resultaten daarvan.

Verbeter je online vindbaarheid

Wil jij bovenin de zoekresultaten van Google staan? Schakel ons dan in als jouw Arnhemse SEO Dreamteam! Je kunt bij ons zelf kiezen of je ondersteund wil worden in de optimalisaties, of dat je de SEO volledig wil uitbesteden. 

Neem vrijblijvend contact op zodat wij een voorstel op maat kunnen doen.

Veelgestelde vragen over SEO

Online marketing FAQ
Online marketing FAQ
Online marketing FAQ
Online marketing FAQ
Online marketing FAQ
Online marketing FAQ
Online marketing FAQ

Jouw online marketing en zoekmachine optimalisatie (seo) dreamteam

Het gaat niet alleen om data, maar ook om vertrouwen. Ga met ons in zee en wij gaan voor je door het vuur. Vraag ons uit, daag ons uit.

0%