Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoger in Google met deze 3 SEO tactieken

Door:

Tim Rooza

19 februari 2020

Serieus aan de slag met SEO om een hogere positie te krijgen in Google is niet eenvoudig. Bij zoekmachineoptimalisatie spelen zoveel factoren een rol, dat het moeilijk kan worden om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Daarom vind ik het van essentieel belang om structureel en planmatig te werk te gaan. Daarbij maken we gebruik van een heel arsenaal aan tactieken. In dit artikel deel ik 3 eenvoudige maar effectieve tactieken.

De basis van SEO

Voor elke tactiek (of strategie) is het van belang dat de basis in orde moet zijn. De website moet qua code, snelheid en inhoud minstens even goed – maar liever beter – zijn dan de concurrenten.

Lees ook: SEO voor dummies

Daarom begint vrijwel ieder serieus SEO-traject met een concurrentieonderzoek, zoekwoordonderzoek en website-audit. Dat allemaal achter de rug? Let’s get to it!

1: De “tunnelvisie”-tactiek

De “tunnelvisie“-tactiek is sterk, omdat deze een totale focus afdwingt. Deze tactiek heeft veel overlap met de “skyscraper” tactiek (globaal beschreven in dit artikel).

Lees ook: SEO: Doe het beter dan je concurrenten

De theorie van de “tunnelvisie”-tactiek houdt in dat je al je beschikbare resources (tijd) besteed aan het verbeteren van 1 pagina om te scoren op 1 zoekterm. Blijf voortdurend die pagina verbeteren en uitbreiden en promoten totdat de desbetreffende pagina in de top 5 scoort van de zoekresultaten. Daarna verschuif je de focus op een andere pagina en een andere zoekterm.

2: De “Feed the Spiders” (Spiderfood) tactiek

Wil je een bepaalde pagina van je website beter later ranken in Google? Zorg dan dat Google wéét dat dit een belangrijke pagina voor je is. Dit betekent dat je deze pagina ook hoger in je website hiërarchie moet plaatsen.

Dit zal ervoor zorgen dat Google deze pagina vaker en beter zal crawlen, daarnaast is dit voor Google een signaal dat dit een belangrijke pagina voor je is.

Lees ook: Positie-0 in Google met rich snippets

3: “Authority transfer” tactiek

Deze tactiek maakt gebruik van “sterke” pagina’s van je websites om je andere belangrijke pagina’s een boost te geven.

Maak gebruik van externe tools (zoals bijvoorbeeld ahrefs.com en/of semrush) om te ontdekken welke pagina’s van je website nu backlinks hebben van andere websites/domeinen.

Op deze pagina’s verwijs je vervolgens naar de pagina’s die je hoger wilt laten scoren. Op deze manier geef je een groot deel van de autoriteit van de pagina door aan je nieuwe SEO-pagina.

Dit werkt extra goed als die verwijzing ook nog relevant is (pagina’s rondom hetzelfde onderwerp bijvoorbeeld).

Deze “authority transfer” tactiek is eenvoudig toe te passen en maakt effectief gebruik van de autoriteit die je andere pagina al heeft opgebouwd.

Lees ook: SEO uitbesteden

SEO is hard werken

Los van de informatie-overload inzake SEO is het ook “gewoon” hard werken. De basis moet goed zijn, de content moet beter zijn dan die van de concurrent en zal voortdurend uitgebreid, toegevoegd en gepromoot moeten worden. Het is een ‘spel’ van de lange adem waarbij kwaliteit altijd (nou ja, heel vaak) aan het langste eind trekt. Een langdurige samenwerking aangaan om samen duurzame resultaten te behalen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Marketingfunnel

Ontvang gratis whitepaper: Marketingfunnel

Haal structureel en gecontroleerd meer klanten binnen met deze aanpak.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

SEO uitbesteden?

Een goede online vindbaarheid zorgt voor een continue stroom van relevante bezoekers naar jouw website. Dit bereik je door je website te optimaliseren voor zoekmachines. Wij helpen daarbij.

Meer informatie over seo uitbesteden.

  1. Zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en SEO-strategie laten bepalen
  2. Onpage- en offpage optimalisaties van je website
  3. Hoger in Google

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met zoekmachine optimalisatie (seo) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%