Plaatsnaam verwerken in Adwords advertentieteksten

Tim Rooza

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Avatar Mathijs schreef:

  Interessant. Moet je hiervoor dan ook niet aparte landingspagina’s maken met de woonplaat erin voor de relevantie score?
  Je ziet dit ook vaak op sites, dat ze dan bijvoorbeeld website maken haarlem, website maken amsterdam etc als pagina in de footer hebben staan.
  Dan wordt het alweer een stuk meer werk.

  • Rooza Online Marketing Rooza Online Marketing schreef:

   Hi Matthijs; dat hoeft niet per se. Ik heb goede scores en CTR zonder plaatsspecifieke landingspagina’s.
   Als je wel aparte landingspagina’s voor de ads wil maken. Dan zou je dit kunnen overwegen- maar dan heb je wel wat “server-side magic” nodig 🙂

   Elke locatie heeft van Google een ID gekregen. Welke ID bij welke plaats hoort is terug te vinden in de geotargets lijst (zie blogbericht).
   De ID van de GEOlocatie kan je meegeven als ValueTrack parameter. Gebruik daar de ingebouwde {loc_physical_ms} variabele voor.
   Aan de server-side kant kan je die dan matchen met de plaats en de juiste content tonen 💪

   Dan hoef je dus niet daadwerkelijk voor elke plaatsnaam een landingspagina aan te maken, maar heb je wel hetzelfde effect.

 2. Avatar Mathijs schreef:

  Klint interessant! Ik ga me hier in verdiepen :). Bedankt voor je uitgebreide reactie!

 3. Avatar Arjan schreef:

  Werkt dit alleen als iemand in de specifieke plaats zoekt. Dus mensen zien alleen Gratis Bezorging in Velp als ze zich in Velp bevinden. Of wordt het ook getoond als Velp in je zoekterm zit, terwijl jij je in een andere plaats bevindt?

 1. 25 juli 2019

  […] april 2018 schreef Tim Rooza een artikel over de functionaliteit om de plaatsnaam van een bezoeker dynamisch in de advertentie te zetten. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *