Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Google Ads (SEA)

3 tips om meer winst uit je Adwords campagnes te halen

Door:

Tim Rooza

04 januari 2017

Ok, ok – De titel van deze post is enigszins “clickbait”-ish – maar ik zal mijn best doen om je niet teleur te stellen ;-). Is het beheer van Adwords campagnes niet je core-business maar krijg je wel elke maand een rekening voor je Adwords campagnes van Google? Maak dan gebruik van de volgende 3 tips om ervoor te zorgen dat je meer resultaat uit het advertentiebudget haalt.

Tip 1 – (dubbel)Check je zoektermen

Natuurlijk heb je destijds zorgvuldig zoekwoorden gekozen bij het opzetten van je Adwords campagnes en Ad groups. Google probeert met je mee te denken en toont je advertenties ook bij typo’s, meervoudsvormen of synoniemen van je gekozen zoekwoorden (afhankelijk van het gekozen zoekwoord-type).

In veel gevallen is er niets aan de hand, en is het meedenken van Google juist prettig. Soms is het helaas wel vervelend (of zelfs duur!) – want dan toont Google je advertenties bij zoekopdrachten die geen, of heel weinig, relevantie hebben aan je doelstellingen.

Zoektermen binnen Google Adwords

Zoektermen binnen Google Adwords

Zie je veel irrelevante zoektermen? Voeg deze dan toe aan je negatieve keyword-lijst. Relevante zoektermen die nog niet in je keyword-lijst staan kun je gelijk toevoegen.

Gefeliciteerd; je hebt zojuist een belangrijke stap in het optimaliseren van je Adwords account afgerond! Dit kan je een hoop onnodige kosten schelen!

Tip 2 – Vertoningen binnen Apps uitsluiten

Betaal je voor bannervertoningen (of tekst-ads) binnen het Google Display Netwerk? Dan is de kans groot dat je veel (goedkope,… dat wel) clicks binnenhaalt die niet alleen slecht converteren, maar ook nog eens een hoge bounce-rate hebben en erg kort op je website zitten.

In veel gevallen zijn deze bezoekers afkomstig vanuit “in-app” advertenties. Hierbij worden je advertenties getoond aan bezoekers terwijl ze bezig zijn in een App of mobiele game. Deze clicks zijn vaak per-ongeluk en zo goed als waardeloos. Uitzetten de handel!

Ga naar de tab “display network” en kies “placements”. Onderaan de pagina, kies voor “opties voor site categorieën”- en vink “mobiele apps” en “In-game” uit.

Apps uitsluiten in Google Adwords

Apps uitsluiten in Google Adwords

Helaas werkt dit vaak maar half (op veel apps worden de advertenties dan nog steeds getoond). Los dit op door de volgende domeinnaam toe te voegen aan “Uitsluitingen voor plaatsingen”: adsenseformobileapps.com

Yes! – Weer een mooie optimalisatieslag afgerond!

Tip 3 – Ad-extenties toevoegen

Google Adwords voegt regelmatig extra mogelijkheden toe om je advertenties beter op te laten vallen. Deze advertentie-extenties zijn erg belangrijk voor het optimaliseren van de doorklikratio (CTR) – en dus je campagnesucces.

Als je enige tijd geleden de campagne hebt gelanceerd- dan is de kans groot dat je heel wat nieuwe extenties nog niet gebruikt – zonde!

Klik op de tab “advertentie-extenties” – en gebruik zoveel extenties als mogelijk.

Beschikbare Advertentie extensies binnen Google Adwords

Beschikbare Advertentie extensies binnen Google Adwords

Wooh! Gefeliciteerd- je account is weer een stuk frisser, relevanter en winstgevender!


Als je erover denkt om je online campagnes te laten beheren door een freelancer of bureau, neem dan even contact met mij op; dan denk ik met je mee.

Google Ads audit

Gratis analyse van jouw Google Ads

Met maatwerk software en slimme koppeling met Google analyseren we de campagnes geautomatiseerd op kwaliteit en signaleren we Quick wins. Vul je e-mailadres in: je ontvangt dan direct een e-mail vanwaaruit je analyse gestart kan worden. Binnen 5 minuten ontvang je een waardevolle rapportage.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Google Ads uitbesteden?

Laat een efficiënte en effectieve Google Ads campagne maken door een bureau met zó veel SEA-ervaring dat Google Ads voor hen als natuurlijke habitat aanvoelt.

Meer informatie over google ads uitbesteden.

  1. Google Ads gecertificeerd
  2. Google Ads voor webshops
  3. Google Ads voor B2B & leadgeneratie
  4. Google Shopping (i.c.m. met CSS)
  5. Ook voor Google Ad Grants (non-profit)

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met google ads (sea) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%