Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Google Ads (SEA)

[TOOL] Converteer de standaard Adwords Editor export naar een branded HTML-bestand

Door:

Tim Rooza

18 juli 2018

Vanuit de Adwords editor is het mogelijk een HTML-export te maken van het volledige account. Erg handig om bijvoorbeeld de accountopzet, advertentieteksten en gekozen zoekwoorden te kunnen tonen aan de opdrachtgever. Alhoewel het HTML bestand an sich prima is, kán het beter. (En daar is nu een tool voor! ?).

Wat kan er dan beter aan de HTML export?

Zoals gezegd, het HTML-bestand wat “standaard” door de Adwords editor wordt gegenereerd is niet slecht. Toch vind ik het nodig een “eigen sausje” eroverheen te gooien, met name vanwege 2 redenen:

  • Het standaard bestand is interactief
    Veel data (zoals zoekwoorden en advertenties) worden pas zichtbaar nadat de ontvanger op bepaalde delen in het bestand heeft geklikt. Deze onderdelen zijn slecht herkenbaar en worden daardoor vaak over het hoofd gezien.
  • Het standaard bestand voldoet niet aan de huisstijl
Origineel:

[TOOL] Converteer de standaard Adwords Editor export naar een branded HTML-bestand

Na:

[TOOL] Converteer de standaard Adwords Editor export naar een branded HTML-bestand

Goed om te weten (privacy proof!)

Als je voor het gebruik van deze tool zorgen maakt over privacy… I’ve got you covered. Het complete proces is volledig client-side. Er worden dus geen gegevens geupload. In theorie zou je deze tool ook offline kunnen gebruiken.

Demovideo

Bekijk hieronder een demo-video waarin in standaard export (van een demo-account) wordt omgezet in een branded HTML bestand.

Gebruik het zelf: https://rooza.nl/tools/adwords-export/

White-label Google Ads beheer

Beheer je de Google Ads voor meerdere opdrachtgevers, maar ligt hier niet je kracht? Bekijk eens de oplossingen voor het white-label laten beheren van de Google Ads.

Google Ads audit

Gratis analyse van jouw Google Ads

Met maatwerk software en slimme koppeling met Google analyseren we de campagnes geautomatiseerd op kwaliteit en signaleren we Quick wins. Vul je e-mailadres in: je ontvangt dan direct een e-mail vanwaaruit je analyse gestart kan worden. Binnen 5 minuten ontvang je een waardevolle rapportage.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Google Ads uitbesteden?

Laat een efficiënte en effectieve Google Ads campagne maken door een bureau met zó veel SEA-ervaring dat Google Ads voor hen als natuurlijke habitat aanvoelt.

Meer informatie over google ads uitbesteden.

  1. Google Ads gecertificeerd
  2. Google Ads voor webshops
  3. Google Ads voor B2B & leadgeneratie
  4. Google Shopping (i.c.m. met CSS)
  5. Ook voor Google Ad Grants (non-profit)

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met google ads (sea) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%