Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Google Ads (SEA)

Auto-apply recommendations uitzetten binnen Google Ads

Door:

Christian Broekmeulen

08 november 2022

Misschien is het je al eens opgevallen in de wijziginggeschiedenis, Google past automatisch aanbevelingen aan in je Google Ads campagnes:

Auto-apply recommendations uitzetten binnen Google Ads

Maar je wilt dit helemaal niet. Wat nu?

Deze optie staat sinds begin dit jaar automatisch aangevinkt bij bestaande en nieuwe accounts. Dit betekent dat Google automatisch wijzigingen kan aanbrengen aan je campagnes.

Deze wijzigingen kunnen uiteenlopen van het aanpassen van de biedstrategie tot het schrijven van nieuwe advertenties. Deze automatisch doorgevoerde aanbevelingen worden volgens Google gedaan op basis van historische resultaten en machine learning.

Wil je zelf weer de regie in eigen handen nemen? Met de volgende stappen kun je de auto-apply recommendation (automatische aanbevelingen) uitzetten:

1. Ga naar Google Ads en selecteer het gewenste Google Ads account. Zorg ervoor dat je in de expertmodus zit.

Onder ‘alle campagnes’ klik je in het rechter submenu op ‘Aanbevelingen’. Vervolgens zie je een overzicht met alle aanbevelingen die Google voor je heeft. Klik op deze pagina rechts boven op ‘Automatisch toepassen’.

Auto-apply recommendations uitzetten binnen Google Ads

2. Op de automatisch toepassen pagina kun je alle automatisch toegepaste aanbevelingen in één keer deselecteren door op ‘Selectie opheffen’ te klikken. Of je kunt deze per aanbeveling deselecteren.

Vervolgens klik je rechtsbovenin op ‘Opslaan’ om de wijzigingen door te voeren in je account.

Auto-apply recommendations uitzetten binnen Google Ads

Vanaf nu zullen er geen automatische aanbevelingen meer doorgevoerd worden in je Google Ads account.

Hulp nodig met je Google Ads?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Met de nodige ervaring op het gebied van Google Ads komen we zeker tot een oplossing!

Google Ads audit

Gratis analyse van jouw Google Ads

Met maatwerk software en slimme koppeling met Google analyseren we de campagnes geautomatiseerd op kwaliteit en signaleren we Quick wins. Vul je e-mailadres in: je ontvangt dan direct een e-mail vanwaaruit je analyse gestart kan worden. Binnen 5 minuten ontvang je een waardevolle rapportage.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Christian Broekmeulen

Christian wordt als performance marketing specialist blij als het gaat over het behalen van positieve ROI. Zijn weapons of choice zijn Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn ads, Amazon Ads en SEO. Hij deinst ook niet terug voor de realisatie van goede dashboards of Tagmanager implementaties. Vooral als het wat ingewikkelder wordt.

Google Ads uitbesteden?

Laat een efficiënte en effectieve Google Ads campagne maken door een bureau met zó veel SEA-ervaring dat Google Ads voor hen als natuurlijke habitat aanvoelt.

Meer informatie over google ads uitbesteden.

  1. Google Ads gecertificeerd
  2. Google Ads voor webshops
  3. Google Ads voor B2B & leadgeneratie
  4. Google Shopping (i.c.m. met CSS)
  5. Ook voor Google Ad Grants (non-profit)

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met google ads (sea) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%