Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Adresgegevens verbergen in Google My Business

Door:

Tim Rooza

30 mei 2018

Ontvang dit artikel als handige PDF

Ontvang direct dit artikel in handig PDF-formaat in je mailbox.

Heb je een eigen bedrijf en/of webshop? Meld deze dan aan bij Google My Business. Dit biedt verschillende voordelen – zo word je vindbaar in Google Maps en daarnaast kan je met mooie afbeeldingen en volledige informatie een goede eerste indruk achterlaten op de zoekresultatenpagina van Google. Alles goed en wel, maar hoe ga je om met Google My Business als je geen bezoekadres hebt (zoals veel webshops)?

Bezoekadres & Google My Business

De voordelen van een volledig Google My Business account zijn groot….Eerder schreef ik over Google My Business in relatie tot de lokale zichtbaarheid (SEO), daarnaast is het profiel ook met Google Adwords te koppelen waardoor de “Locatie extentie” beschikbaar wordt bij je advertenties (wat weer een extra regel schaarse screen real-estate oplevert ? ?).

Maar niet alle bedrijven verlenen hun services vanuit een winkelpand of kantoor. Sommige bedrijven worden vanuit huis gerund. Andere bedrijven zijn mobiel en hebben geen winkel die klanten kunnen bezoeken. In dat geval wil je liever het vestigingsadres verbergen.

Voorbeeld Google My Business profiel inclusief adresgegevens:

Google My Business met adresgegevens

Voorbeeld Google My Business profiel exclusief adresgegevens:

Google My Business zonder adresgegevens

Zoals je kan zien wordt het adres niet getoond, maar wordt slechts de vestigingsplaats getoond. Ook zien we in het kaartje het gebied waarin het bedrijf actief is, in plaats van het adres van de vestiging. Wil jij dat ook? Volg dan het volgende stappenplan…

Bezoekadres verbergen in Google My Business

Het is nogal een “hidden feature”, dus hierbij een makkelijk stappenplan voor het verbergen van je vestigingsadres met Google My Business.

  1. Login op https://business.google.com
  2. Klik op je locatie, en dan op informatie
  3. Klik naast de adresgegevens op “bewerken” (het pennetje).
  4. Scroll nu in de pop-up naar beneden, en selecteer “ja” bij de vraag “Ik lever goederen en services aan mijn klanten op hun locatie”
  5. Zet het vinkje uit, naar de vraag “Ik verleen ook services aan mijn klanten op mijn bedrijfsadres. (Je adres wordt verborgen voor het publiek als dit vakje niet is aangevinkt.)”.

Voorbeeld van de instellingen:

Google My Business instellingen

Succes met het pimpen van je Google My Business profiel! ?

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

SEO uitbesteden?

Kies voor een hogere ranking met behulp van gedegen zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en advies. Mét of zonder uitvoering (techniek, contentcreatie & rapportage)!

Meer informatie over seo uitbesteden.

  1. Zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en SEO-strategie laten bepalen
  2. Onpage- en offpage optimalisaties van je website
  3. Hoger in Google

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met zoekmachine optimalisatie (seo) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
arrow-up