Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Online strategie

Meer conversies dankzij deze 5 copywriting technieken

Door:

Tim Rooza

09 januari 2023

Ben je op zoek naar manieren om je landingpages te optimaliseren en om meer conversies te genereren? In dit blog laten we je zien welke verschillende copywriting technieken je kan gebruiken om je boodschap krachtiger te maken en om je doelgroep te overtuigen.

De FAB-techniek

Features, Advantages, Benefits (FAB) is een techniek waarbij je de kenmerken van een product (features) beschrijft, de voordelen daarvan (advantages), en hoe dat het leven van de klant kan verbeteren (benefits).

Voorbeeld van de FAB-techniek:

“Onze nieuwe smartphone heeft een groot, scherp scherm (feature), wat betekent dat je foto’s en video’s in hoge kwaliteit kunt bekijken (advantage). Dit zorgt ervoor dat je je sociale media posts kunt opleuken en dat je beter kunt videobellen met vrienden en familie (benefit).” Door de FAB-techniek te gebruiken, kun je de lezer laten zien hoe je product hun leven kan verbeteren, in plaats van alleen maar te focussen op de specifieke kenmerken ervan.

De PASTOR-techniek

“PASTOR” is een andere techniek die staat voor “Problem, Agitate, Solution, Take-away, Offer”. Hiermee creëer je een gevoel van urgentie bij de lezer door het probleem te benadrukken dat ze hebben, het te verergeren, en dan een oplossing aan te bieden.

Voorbeeld van de PASTOR-techniek:

“Heb je last van chronische rugpijn? (problem) Dit kan ervoor zorgen dat je niet goed kunt slapen, wat weer kan leiden tot vermoeidheid en een lage productiviteit op het werk (agitate). Gelukkig is er een oplossing: onze nieuwe rugbrace (solution). Deze ondersteunt je rug en helpt om de pijn te verminderen, zodat je weer beter kunt slapen en je meer energie hebt (take-away). Bestel nu en ontvang een gratis opbergtas (offer).”

Door het gebruik van de PASTOR-techniek kun je de lezer laten zien hoe je product hun specifieke probleem oplost, wat kan leiden tot een grotere conversie.

De “Before-after-bridge” Techniek

“Before After Bridge” is een techniek waarbij je laat zien hoe het leven van de lezer zal veranderen als ze je product of dienst gebruiken. Je begint met het beschrijven van hun huidige situatie (before), daarna laat je zien hoe hun leven zal veranderen als ze je product gebruiken (after), en tenslotte geef je de reden waarom dit zo is (bridge).

Voorbeeld van de “before-after-bridge” techniek:

“Ben je moe van het gevecht om elke dag op tijd op te staan? (before) Met onze nieuwe wekker die gebruikmaakt van lichttherapie, zal je gemakkelijker wakker worden en je dag energieker beginnen (after). Dit komt doordat het licht de productie van slaaphormonen remt en de aanmaak van wakkerhormonen bevordert (bridge).”

Door de Before After Bridge-techniek te gebruiken, kun je de lezer laten zien hoe je product hun leven op een specifieke manier zal verbeteren, wat kan leiden tot een grotere conversie.

De AIDA techniek

Tot slot is er de “AIDA” techniek, die staat voor “Attention, Interest, Desire, Action”. Hiermee pak je de aandacht van de lezer (attention), wek je hun interesse (interest), creëer je een verlangen naar het product (desire), en geef je een oproep tot actie (action).

Voorbeeld van de AIDA-techniek:

“Ben je klaar om de perfecte zomerbody te krijgen? (attention) Onze nieuwe afslankcapsules bevatten krachtige ingredienten die helpen om overtollig vet te verbranden (interest). Bovendien zullen ze ervoor zorgen dat je je fit en energiek voelt (desire). Klik nu op de knop om je bestelling te plaatsen (action).”

Door de AIDA-techniek te gebruiken, kun je de lezer overtuigen om direct actie te ondernemen en je product te kopen.

Schrijf effectievere teksten

Al deze technieken kunnen je helpen om effectievere teksten te schrijven voor je landingpages, en om zo meer conversies te genereren. Probeer ze uit en kijk welke het beste werkt voor jouw doelgroep en je specifieke product of dienst. Benieuwd welke kansen jij laat liggen op je landingpage? Laat het ons weten.

SEO checklist

Gratis download: richtlijnen voor de ideale landingpage

Ontvang de handige richtlijnen voor het maken van effectieve landingpages.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Online marketing plan laten ontwikkelen?

Ontdek hoe je ideale klanten in beeld krijgt en hoe je hen het best kunt benaderen.

Meer informatie over online marketing plan laten ontwikkelen.

  1. Online marketing voor B2B
  2. Online marketing voor B2C
  3. Laat een marketingplan op maat maken
  4. Online marketing voor lokale ondernemers

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met online strategie en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%