Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

AWRcloud API koppelen aan Klipfolio

Door:

Tim Rooza

24 juni 2015

Advanced Web Ranking

awrAdvanced Web Ranking is een handige tool voor het bijhouden van zoekmachineposities van je website op geselecteerde zoekwoorden. Na jarenlang gebruik gemaakt te hebben van de desktop applicatie heb ik sinds kort de bschikking over AWRCloud, de SaaS variant van deze software. Eén van de voordelen van deze switch is het tot je beschikking hebben van een API, ideaal voor het delen van de ranking-gegevens naar andere applicaties.

Meer over AWRcloud en de prijzen (voor de API heb je minstens de Agency versie ($200 pm) nodig.

Klipfolio

Om de belangrijkste prestatieindicatoren van online campagnes/websites/applicaties op een overzichtelijke manier te kunnen presenteren zijn er verschillende rapportage-tools beschikbaar welke data uit verschillende bronnen kunnen verzamelen, bewerken en op een fraaie manier tonen. Eén van de meest geavanceerde rapportagetools is Klipfolio.

Klipfolio heeft een stijle leercurve, maar is ongelovelijk krachtig. Koppelingen met databronnen via e-mail, FTP, Google Drive en vele API’s (LinkedIn, Twitter, Google Analitics, Facebook etc.) zijn relatief eenvoudig te leggen. Klipfolio (of andere vergelijkbare rapportage tools) in de handen van een marketeer die de KPI’s en targets goed op orde heeft, is een combinatie die kan zorgen voor periodieke rapportages die écht waarde toevoegen.

Meer over Klipfolio 

klipfolio-devices-large

 

Non-techheads mogen hier afhaken, wil jij AWRcloud ook koppelen aan KlipFolio? Dan wordt het nu voor jou interessant!

AWRCloud en Klipfolio koppelen

seo-kpi-examples-keyword-ranking

Om data van AWRcloud (zoekmachinerankings op bepaalde zoekwoorden) te kunnen opnemen in Klipfolio zal er een technische koppeling tussen beide tot stand moeten komen. AWRcloud biedt een API die helaas niet out-of-the-box gebruikt kan worden in Klipfolio. De AWRcloud API biedt zijn reports namelijk aan als .zip bestand, hier kan KlipFolio niet mee omgaan.

Het is nodig om een tussenlaag te gebruiken die het volgende kan afhandelen:

Deze tussenlaag hoef je gelukkig niet helemaal zelf te coden, dat heb ik voor jullie gedaan:

Download deze hier (awrcloudrankings.php)

Vervolgens kan je de data gebruiken en bewerken binnen een Klip in KlipFolio, roep het script dan aan met de volgende instellingen:

URL: [pad-naar-het-script]

 

Met de volgende GET variabelen:
project – de naam van het project/website in AWRcloud
startdate + stopdate – de datarange waarvoor je de rankings wilt opvragen, hier kan je dezelfde “date range parameters” voor gebruiken als in andere datasources, bijvoorbeeld {date.addMonths(-1).startOfMonth.format()} voor de laatste dag van de vorige maand.

 

SEO checklist

Download handige SEO checklist

Ontvang de handige SEO checklist voor copywriters en webmasters.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

SEO uitbesteden?

Een goede online vindbaarheid zorgt voor een continue stroom van relevante bezoekers naar jouw website. Dit bereik je door je website te optimaliseren voor zoekmachines. Wij helpen daarbij.

Meer informatie over seo uitbesteden.

  1. Zoekwoordonderzoek, concurrentieanalyse en SEO-strategie laten bepalen
  2. Onpage- en offpage optimalisaties van je website
  3. Hoger in Google

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met zoekmachine optimalisatie (seo) en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%