Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Conversie optimalisatie

Alternatieven voor Google Optimize

Door:

Tim Rooza

31 januari 2023

Google Optimize, de populaire gratis tool voor A/B-testing van websites, zal binnenkort haar diensten stopzetten. Het stoppen van Google Optimize betekent dat we op zoek moeten naar alternatieven. In dit artikel bespreken we 4 alternatieven voor Google Optimize.

Het uitvoeren van A/B testen is van groot belang voor de optimalisatie van een website. Door verschillende versies van de website te testen en te analyseren, kunnen we bepalen welke versie het beste presteert en de meeste conversies oplevert. Dit geeft de mogelijkheid gericht verbeteringen aan te brengen en de website en online marketingcampagnes effectiever en rendabeler te maken. Het uitvoeren van A/B testen is dus een cruciaal onderdeel van een succesvolle online aanwezigheid en business strategie.

Alternatieven voor Google Optimize

 • Optimizely
  Optimizely is een uitgebreide A/B-testoplossing die geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven. Het biedt geavanceerde doelgerichte testen, persoonlijke vertoningen en een gebruiksvriendelijke interface. Het nadeel is echter dat de tool relatief duur is en de set-up en implementatie tijdrovend kunnen zijn. De prijs varieert van $0 tot $999 per maand.
 • VWO (Visual Website Optimizer)
  VWO is een andere populaire optie voor Google Optimize. Net als Optimizely biedt VWO een uitgebreide set aan functies voor A/B testing en persoonlijke vertoningen. VWO is echter minder duur dan Optimizely en gemakkelijker te implementeren. Het nadeel is echter dat de tool minder geavanceerde functies biedt. De prijs varieert van $49 tot $499 per maand.
 • Convert
  Convert is een krachtige A/B-testing tool die geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven. Convert biedt geavanceerde doelgerichte testen en een eenvoudige interface. Het nadeel is echter dat de tool minder geavanceerde functies biedt dan Optimizely en VWO. De prijs varieert van $99 tot $499 per maand.
 • itClicked.nl
  Een alternatieve benadering van conversieoptimalisatie: CRO-As-A-Service. Een All-inclusive benadering van opzet tot analyse. Wij nemen de technische obstakels weg door middel van een eigen ontwikkelde tool. Meer weten? Bekijk ook onze blog.
ToolVoordelenNadelenPrijs (per maand)
OptimizelyUitgebreide functieset, inclusief geavanceerde doelgerichte testen en persoonlijke vertoningen, gebruiksvriendelijke interfaceRelatief duur, tijdrovende set-up en implementatie$0 tot $999
VWOUitgebreide set aan functies voor A/B testing en persoonlijke vertoningen, minder duur dan Optimizely, gemakkelijker te implementerenMindere geavanceerde functies dan Optimizely$49 tot $499
ConvertKrachtige A/B testing-tool, geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven, uitgebreide set aan functies, eenvoudige interfaceMindere geavanceerde functies dan Optimizely en VWO$99 tot $499
itClicked.nlAll-inclusive service benadering, kosten effectieve oplossing door in-house ontwikkelde tool, geen zorgen over technische hobbelsGeen gratis trialVanaf €399,-


Er zijn dus wel diverse goede alternatieven voor Google Optimize, waaronder Optimizely, VWO (Visual Website Optimizer), itClicked.nl en Convert. Allemaal bieden ze uitgebreide functies voor A/B testing, maar onderling variëren ze in prijs en geavanceerde functionaliteiten.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Conversie optimalisatie?

Verbeter de prestaties van je website en advertenties en verhoog je rendement zonder extra advertentiekosten.

Meer informatie over conversie optimalisatie.

 1. Verbeter de prestaties van je website en advertenties en verhoog je rendement zonder extra advertentiekosten.
 2. Profiteer van blijvend verbeterde resultaten

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met conversie optimalisatie en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%