Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Social media marketing

Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten

Door:

Tim Rooza

15 juni 2021

Ben je als ondernemer of marketeer actief bezig met je online marketing, dan heb je ongetwijfeld advertenties op Google en Facebook (gehad). Misschien heb je zelfs al geëxperimenteerd met advertenties op Instagram, Pinterest, Youtube, Twitter en LinkedIn (props for you!). Die netwerken hebben inmiddels een plek veroverd in het arsenaal van de gemiddelde online marketeer. Toch nog op zoek naar extra kanalen? Reddit en Quora rammelen aan de deur….

Red-wie en Quo-wat?

Begrijpelijk als deze namen niet direct top-of-mind zijn bij je. Toch zijn deze sociale netwerken al flinke internationale ad-platforms aan het worden. Een korte (heel korte) introductie:

Reddit
Noemt zichzelf de “voorpagina van het internet”. Inmiddels is Reddit het grootste forum van internet geworden. Dit forum bestaat uit honderdduizenden onderwerpen (subreddits) waar miljoenen berichten in worden uitgewisseld. Deze onderwerpen zijn zeer divers en gaan van zakelijk (entrepreneurship, marketing, advertising etc.) tot aan de grootst mogelijke onzin. Bekijk Reddit zelf op https://www.reddit.com

Quora
Wikipedia schrijft dit: Quora is een website waar men allerlei vragen kan stellen die aan kennis, feiten en/of deelbare ervaringen zijn gerelateerd.
Door leuke vragen en de interessante vragen te volgen rondom de onderwerpen die je interesseren verbreed je je kennis op een leuke manier. Bekijk https://nl.quora.com zelf en ontdek hoe verslavend het kan zijn.

Adverteren op Reddit en Quora: De aandachtspunten

Zoals altijd heeft ieder kanaal zijn eigen kenmerken. Deze kenmerken zijn handig om te weten voordat je aan de slag gaat met het adverteren van je aanbod om te voorkomen dat je wel heel veel ‘leergeld’ gaat betalen.

Liever geen BOFU offers
Voor zowel Reddit als Quora geldt dat het sociale netwerken zijn. Ads die gericht zijn op directe (product)verkopen – de zogenaamde bottom-of-funnel(BOFU)-offers – zijn daarop niet snel effectief. Gebruik dus een propositie die aansluit bij de top-of-funnel (awareness) of mid-funnel (consideration). Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Twitter of LinkedIn.

Ook relevant: De marketing funnel

Internationaal publiek
Beide platforms zijn vooral interessant als je internationaal en Engelstalig online actief bent. Alhoewel er veel Nederlands op deze netwerken zitten, komt de potentie van de targetting-mogelijkheden pas echt tot zijn recht als je gebruikers uit meerdere landen wilt kunnen bereiken.

Omdat je een doelgroep op zowel Quora als Reddit vrij specifiek kan bereiken, zijn beide prima geschikt voor zowel B2B als B2C campagnes.

Minimaal campagnebudget
Voor beide netwerken geldt dat je al kan starten met een advertentiebudget van E5 per dag. Momenteel is een creditcard de enige betaalmethode.

Clicks die “per ongeluk” plaatsvinden
Een vervelend “probleem” waar veel Quora en Reddit campagnes mee te maken krijgen. Is dat er clicks plaatsvinden door gebruikers die “per ongeluk” klikken. De netwerken maken het niet altijd even duidelijk dat je plaatsing een advertentie betreft. Dit zorgt voor veel “bounces” op je landingpage (personen die gelijk weer vertrekken). Probeer in je afbeelding (Reddit) dan ook al vrij duidelijk te maken dat het een advertentie is. Soms helpt het bijvoorbeeld daarin al prijzen te benoemen of een (andere) overduidelijke call-to-action om je post te onderscheiden van een “organische” bijdrage op Reddit of Quora.

Reddit pixel & Quora pixel

Quora en Reddit hebben beiden ook een eigen “pixel” die je op je website kan implementeren. Hiermee kan je conversies meten (naast je eigen Analytics uiteraard) maar ook je website-bezoekers herbereiken met ads (remarketing) of zelf look-a-like doelgroepen maken. Heb je ervaring met de implementatie van Facebook en Pinterest pixel, dan zullen de implementatiestappen je bekend voorkomen.

Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten
Reddit pixel installeren

Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten
Quora pixel installeren

Campagnedoelstellingen

Campagnedoelstellingen in Reddit Ads:

 • Brand awareness
 • Traffic
 • Conversions
 • Lead generation (Alleen in Quora, vergelijkbaar met Linkedin lead gen ads)
 • Video views (alleen in Reddit)
 • App installs
Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten
Campagnedoelstellingen in Reddit

Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten
Campagnedoelstellingen in Quora

Doelgroepselectie

Naast het gebruik van de pixel voor de doelgroepselectie (gebaseerd op je websitebezoekers) kan je ook zelf je ideale doelgroep samenstellen. Dit proces heeft heel veel overeenkomsten met bijvoorbeeld de manier waarop je in Twitter je doelgroep samenstelt.

Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten
Doelgroepselectie op Reddit
Adverteren op Reddit en Quora: dit moet je weten
Doelgroepselectie op Quora

Deze uitgebreide targettingmogelijkheden maken de netwerken direct potentieel interessant voor B2B. Bereik bijvoorbeeld personen die zich oriënteren op nieuwe enterprise software of bedrijfseigenaren (B2B) of richt je juist op Yoga liefhebbers (B2C). Zowel Quora als Reddit bieden hierin voldoende opties.

Aan de slag met adverteren op Reddit & Quora?

Goed idee! Tenminste als je de “usual suspects” zoals Google Ads, LinkedIn en/of Facebook al hebt geprobeerd én je hebt een internationale doelgroep. Stem je aanbod af op de klantfase waarin de doelgroep zich bevindt (in dit geval vaak de awareness of consideration fase) voor een zo goed mogelijk resultaat. Reddit en/of Quora inzetten voor de promotie van jouw aanbod? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag alle mogelijkheden.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Social media uitbesteden?

Groei op LinkedIn, Facebook, Instagram of Pinterest. Genereer meer leads en omzet met slimme campagnes en social media tactieken.

Meer informatie over social media uitbesteden.

 1. Leadgeneratie via social media
 2. Effectieve social media strategie
 3. Duidelijke dashboards & rapportages
 4. Vele kanalen zoals Pinterest, LinkedIn, Facebook en Instagram
 5. Bespaar tijd & verhoog kwaliteit
 6. Meer fans, meer traffic, hogere omzet

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met social media marketing en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%