Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Piwik als alternatief voor Google Analytics

Piwik als alternatief voor Google Analytics

Google Analytics is nog steeds de standaardoplossing voor web analytics maar er wordt steeds vaker gekozen voor Piwik als alternatief.

Een belangrijke reden waarom sommige bedrijven en organisaties ervoor kiezen om geen gebruik te maken van Google Analytics is dat deze data is opgeslagen op servers die in de Verenigde Staten staan. Vooral voor (semi-)overheidsdiensten en andere publieke organisaties is dat niet wenselijk of zelfs niet toegestaan.

Gebruik van Piwik als alternatief voor Google Analytics

Piwik is een goed Google Analytics alternatief. Piwik is net als Google Analytics kosteloos en relatief gebruiksvriendelijk. Bij Piwik wordt de data op je eigen webserver opgeslagen en dus niet gedeeld met een derde partij.

Piwik heeft in 2 versies: een gratis community versie, en Piwik Pro. De kosten van Piwik Pro zijn afhankelijk van het aantal bezoekers en beginnen bij 29 euro per maand.

De betaalde Pro-versie biedt onder andere tag management (vergelijkbaar met Google Tagmanager), betere segmentatiemogelijkheden, campagne rapportages, Google Ads integratie, funnel analytics en conversie-attributie.

Piwik installeren en configureren

Overweeg je Piwik te gebruiken als alternatief voor Google Analytics? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Piwik als alternatief voor Google Analytics

We gebruiken je gegevens alleen om contact met je op te nemen. Beloofd. We reageren binnen 1 werkdag.

0%