Tip: Hét alternatief voor Google Optimize & A/B-testen is itClicked.nl.

Social media marketing

B2C vs B2B marketing: Adverteren op Social Media [infographic]

Door:

Tim Rooza

09 augustus 2017

Online marketing voor B2B vs. B2C kent weliswaar overeenkomsten (bijvoorbeeld de inzet van paid search), maar toch worden er vaak verschillende marketingtechnieken toegepast. Desondanks lijkt het dat deze werelden steeds dichter bij elkaar komen; in elk geval op het gebied van Social Media…

Facebook inzetten voor B2B marketing

Het is niet verrassend dat Facebook bij B2C marketing als social media kanaal aan de leiding gaat – Maar inmiddels is Facebook ook leading geworden bij het toepassen van B2B marketing. Van oudsher zijn B2B marketeers meer geneigd om de wat zakelijkere netwerken in te schakelen (zoals LinkedIn). Maar de inzet van LinkedIn onder B2B marketeers is gedaald (van 40% naar 37%) waarbij de inzet van Facebook voor B2B juist is gestegen (van 37% naar 43%).

LinkedIn vooral voor B2B marketing

LinkedIn verliest dus op dat vlak marktaandeel aan Facebook. De verklaring kan liggen in het feit dat LinkedIn de afgelopen jaren weinig energie gestoken heeft in het verbeteren van targettingopties, advertentieopties en rapportagemogelijkheden – en dit terwijl Facebook hierin al tijden toonaangevend is.

Pas sinds enkele maanden zet LinkedIn flinke stappen waardoor het een interresanter platform wordt voor social media marketing. LinkedIn zal dit tempo van verbeteringen en optimalisaties van marketingmogelijkheden vast moeten houden om (weer) een groter deel van het marketingbudget toegewezen te krijgen.

Overige learnings

Andere insights die we uit deze cijfers kunnen halen is dat het schrijven van blogs voor B2B een hogere prioriteit krijgt dan bij B2C, terwijl in B2C social media marketing de focus vaker ligt op visuele content (zoals video’s).

B2C B2B marketing social media

Facebook marketing structuur

Download Facebook Ads advertentiestructuur

Ontvang de Facebook Ads accountstructuur voor webshops direct per e-mail.

Online marketing specialist

Over de schrijver:

Tim Rooza

Dankzij ruime ervaring op verschillende deelgebieden binnen online marketing zorg ik ervoor dat kansen gesignaleerd en verzilverd worden. Daarbij zet ik verschillende middelen in zoals o.a. Google Adwords (SEA), zoekmachineoptimalisatie (SEO), Social Media, Videomarketing, E-mailmarketing en Conversieoptimalisatie.

Social media uitbesteden?

Groei op LinkedIn, Facebook, Instagram of Pinterest. Genereer meer leads en omzet met slimme campagnes en social media tactieken.

Meer informatie over social media uitbesteden.

  1. Leadgeneratie via social media
  2. Effectieve social media strategie
  3. Duidelijke dashboards & rapportages
  4. Vele kanalen zoals Pinterest, LinkedIn, Facebook en Instagram
  5. Bespaar tijd & verhoog kwaliteit
  6. Meer fans, meer traffic, hogere omzet

Online marketing uitbesteden?

Dankzij veel ervaring met social media marketing en andere onderdelen van online marketing gaan we deze uitdaging graag aan.

Contact
0%